Actueel

Scroll down

Safety First

Donderdag 09-06-2022

Voor Hercurius More than People de allerhoogste prioriteit: Veiligheid en Gezondheid.

Nog te vaak gebeuren er op de werkvloer ongevallen, meestal kleine, onhandige ongelukjes, maar soms ook met ernstig letsel of zelfs dodelijke afloop tot gevolg. Dit wilt natuurlijk niemand. Dus is het belangrijk om te weten dat veel van deze ongelukken voorkomen hadden kunnen worden.

3 Sleutelwoorden voor veiligheid op de werkvloer

Volgens ons zijn er drie sleutelwoorden die voor meer veiligheid en gezondheid op het werk zorgen: Bewustwording, Focus en Communicatie.

  1.  Ben je bewust van mogelijke gevaren of ongezonde gewoontes. Weet wat je doet, denk goed na en werk niet gehaast. Denk bewust na over wat je eet tijdens je lunch, maak er een gewoonte van om iets lekkers maar gezonds mee te nemen en vergeet er niet van te genieten.
  2. Focus op veilig werken, dat komt jouw gezondheid zeker ten goede. Concentreer je op jouw werk en laat je niet afleiden. Zorg dat jouw werkomgeving opgeruimd en veilig is.
  3. Blijf altijd communiceren met je collega's en opdrachtgever op de werkvloer. Laat je niet opjagen door werkdruk en meld het als je twijfelt of een bepaalde werksituatie of omgeving wel veilig genoeg is. Wijs collega’s vriendelijk maar duidelijk op onverantwoord of gevaarlijk gedrag, daar heeft uiteindelijk iedereen belang bij.

Om onze prioriteit uit te dragen en kracht bij te zetten is ons bureau VCU gecertificeerd, het Veiligheidscertificaat voor Uitzendorganisaties.We stimuleren onze medewerkers dan ook om het VCA certificaat te halen als ze dat nog niet hebben, zodat bovengenoemde sleutelwoorden standaard en vanzelfsprekend zijn!