Actueel

Scroll down

Meer vrouwen in technische sector

Dinsdag 20-02-2018

Uit onderzoek is gebleken dat er nog maar weinig vrouwen te vinden zijn in de technische sector. 

Uit onderzoek is gebleken dat technische banen vooral aan mannen besteed zijn. Er zijn nog maar weinig vrouwen te vinden in de technische sector. Bij Hercurius merken we dit in de praktijk.

Kansen voor vrouwelijke medewerkers in techniek

Het overgrote deel van ons personeelsbestand bestaat uit mannen. Wij leveren personeel in de bouw, metaal, schoonmaak, asbest, transport en logistiek en andere technische branches. Accountmanager Metaal Klaudia Goerlich vertelt: “Het werk in deze branches kan fysiek zwaar zijn en dat zou een verklaring kunnen zijn dat er minder vrouwelijke medewerkers in de technische branche werken. Toch zien we in de schoonmaak relatief veel vrouwen en werken er bij ons steeds meer vrouwelijke monteurs, sleutelaars, TIG-lassers en schilders. Dat is een positieve ontwikkeling! Ook in functies als planner, transportcoördinator of magazijnmedewerker liggen er kansen voor vrouwen.” 

Vrouw in metaalbranche

Klaudia staat zelf ook haar mannetje in de metaalbranche. “Dat klopt, ik ben de enige vrouwelijke accountmanager binnen Hercurius. En in mijn branche kom ik vooral mannen tegen. De cultuur van ‘afspraak is afspraak’ past wel bij mij. Ik merk dat veel mannen resultaatgericht werken, terwijl vrouwen communicatiever ingesteld zijn en meer gericht op samenwerken. Een balans tussen mannen en vrouwen komt de sfeer binnen een bedrijf naar mijn mening alleen maar ten goede.”

Vrouwelijke medewerkers in de bouw

Met name in de bouw merkt Hercurius nog steeds een personeelstekort. “Door meer vrouwen te enthousiasmeren voor functies in de bouw kunnen we dit tekort deels opvullen. Niet voor niets zijn we ook altijd op zoek naar vrouwelijke medewerkers.”

Solliciteren naar een baan in techniek? Neem vrijblijvend contact op.