Actueel

Scroll down

Krappe arbeidsmarkt in techniek, industrie en bouw

Dinsdag 30-01-2018

De krapte op de arbeidsmarkt neemt toe. Ook uitzendbureaus ervaren die krapte, blijkt uit onderzoek.

De krapte op de arbeidsmarkt neemt toe. Vooral in de techniek, de industrie en de bouw is het soms lastig om vacatures op te vullen. Ook uitzendbureaus ervaren die krapte, blijkt uit onderzoek van de Algemene Bond Uitzendondernemingen (ABU). Van de aan het onderzoek deelnemende uitzendbureaus gaf 95 procent aan de krapte te merken.

Uitzendbureau zoekt geschoold en ongeschoold personeel

Vooral de functies die een opleiding vereisen, zijn moeilijk te vervullen; 78 procent van de uitzendbureaus heeft daar moeite mee. Maar ook in geval van ongeschoold werk is het steeds moeilijker om aan personeel te komen, zo ervaart 22 procent van de uitzendbureaus.

"Ook wij merken de krapte en hebben soms moeite met het vinden van mensen in deze branche", zegt Leander van Teeffelen, accountmanager bouw bij Hercurius. "Wij plaatsen daarom niet zomaar werkzoekenden bij openstaande vacatures, maar gaan eerst in gesprek met de mensen zelf. Iedereen heeft een andere achtergrond en wij gaan samen kijken welke vacature past. Zo zorgen we ervoor dat we mensen op de juiste posities krijgen. Dat is ook de reden dat je op onze site geen vacatures vindt. Daarnaast bieden we opleidingen aan mensen die nog niet over de juiste kennis beschikken maar wel graag aan de slag willen."

Tekort aan lassers

Op basis van haar onderzoek maakte de ABU een lijst van de functies waarmee uitzendbureaus het meeste moeite hebben. In de top tien staan voornamelijk functies in de bouw, met lassers op nummer één. Ook Hercurius merkt een toenemende vraag van opdrachtgevers naar deze vakmensen.

Ben jij op zoek naar leuk en uitdagend werk in de bouw, industrie of techniek? Bijvoorbeeld als lasser, asbestsaneerder of timmerman? Neem contact met ons op en wij plannen een kennismakingsgesprek.