Actueel

Scroll down

Duurzame inzetbaarheid

Woensdag 20-04-2022

Voordelen van duurzame inzetbaarheid

Door de krappe arbeidsmarkt is duurzame inzetbaarheid belangrijker dan ooit. Flexkrachten binden, boeien en behouden door ze bijvoorbeeld te scholen en perspectief te bieden bij hun persoonlijke ontwikkeling staat steeds vaker hoog op de agenda. Maar ook oprechte aandacht voor, en betrokkenheid bij de flexkrachten zijn belangrijke tools om medewerkers te binden en betrokken te maken bij hun werk en opdrachtgevers.

Er zijn uitstekende redenen te bedenken voor ons als intermediair om met de flexkrachten aan de slag te gaan op het gebied van duurzame inzetbaarheid.

Hogere arbeidsproductiviteit

Betrokken en flexibele werknemers leveren vaak een hogere arbeidsproductiviteit en als zij zich ontwikkelen kunnen ze nog interessanter worden voor werkgevers/opdrachtgevers.

Duurzame inzetbaarheid zorgt ervoor dat flexkrachten niet alleen zo lang mogelijk zo gezond mogelijk blijven om hun werk uit te voeren, maar zich ook blijven ontwikkelen om zo (toekomstige) opdrachtgevers en werkgevers beter van dienst te kunnen zijn. En daar zit het werk en de winst voor Hercurius More than People; als wij beter gemotiveerdere flexwerkers hebben dan kunnen wij ze ook makkelijk kwijt bij (meer) opdrachtgevers.

Gelukkige medewerkers en opdrachtgevers

Om het wat tastbaarder te maken een aantal voorbeelden:

Bijvoorbeeld een flexkracht met geldproblemen op een budgetcursus sturen om de kans op toekomstige stress en verzuim te verminderen. Of laat de flexwerkers bijspijkeren om bij te blijven met de nieuwste ontwikkelingen. En het belangrijkste, laat de medewerker zich geen nummer voelen

Het vinden, binden en boeien van getalenteerd en gemotiveerd personeel is belangrijker dan ooit, zeker in een krappe arbeidsmarkt. Hercurius More than People onderscheidt zich van de concurrentie door in te zetten op betrokkenheid en persoonlijke aandacht voor de medewerkers. Wij zorgen ervoor dat zij zich gewaardeerd voelen door hen regelmatig op hun werkplek te bezoeken en goed te luisteren en te kijken naar wat er speelt om eventuele issues snel te tackelen en op te lossen.

Wij helpen onze flexkrachten niet alleen aan werk, maar geven hen ook werkzekerheid, goede begeleiding en bieden loopbaanperspectief.

Als flexkrachten beter in hun vel zitten is er minder verzuim en is ook de opdrachtgever gelukkig!