Actueel

Scroll down

Dringend chauffeurs gezocht in regio Nijmegen

Dinsdag 31-10-2017

De vraag naar chauffeurs stijgt. Er zijn in de transportsector in Nijmegen tientallen openstaande vacatures.

Krapte op de chauffeursmarkt in Nijmegen

Transportbedrijven in de regio Nijmegen staan te trappelen om goede chauffeurs. Volgens sectorinstituut Transport en Logistiek heeft dit ermee te maken dat er in het Zuiden van het land al langer krapte heerst op de chauffeursmarkt. Transportbedrijven in Brabant kampen al langer met een tekort aan chauffeurs en schuiven in hun zoektocht naar personeel op naar het noorden, richting Nijmegen. Het aantal vacatures voor chauffeurs en transportmedewerkers in Nijmegen stijgt naar verwachting met 5,5 procent in de komende tien jaar. 

Aantal vacatures Nijmegen loopt op

Er zijn in de transportsector in Nijmegen tientallen openstaande vacatures. Veel transportbedrijven lopen liever niet te koop met het feit dat ze moeite hebben hun vacatures op te vullen, uit angst hun klanten te verontrusten. Twan Loeffen, directeur van uitzendbureau Hercurius: "Wij houden hier ook rekening mee en gaan discreet om met bedrijven die personeel zoeken. Niet meteen de bedrijfsnaam in het zoekprofiel, maar juist de functie waarvoor iemand wordt gezocht."

Baangarantie

Sommige transportbedrijven houden een opendag voor mensen die overwegen vrachtwagenchauffeur te worden. Anderen gaan zelfs zo ver dat ze mogelijke kandidaten voor een vacature zelfs een gratis chauffeursopleiding (kosten €5.000,-) aanbieden. In geval van schaarste is er weinig keus, aldus de transportsector. Sectorinstituut Transport en Logistiek is initiatiefnemer van het project 2000 chauffeurs gezocht. Zij-instromers die de overstap willen maken naar de transportsector krijgen binnen dit project een baangarantie en hun opleidingskosten deels vergoed. "Ook wij hebben veel vacatures in de transportsector. We zijn blij met mensen die willen bijleren en hebben daarom in ons bedrijf ook opleidingsmogelijkheden," zegt Twan Loeffen.


Meer informatie?

Op zoek naar een baan als chauffeur? Neem contact met ons op +31 (0) 85 273 6770 of via info@hercuriusbv.nl.