Actueel

Scroll down

Asbest saneerders zijn helden!

Vrijdag 12-04-2019

Voor onze opdrachtgever een mooi project in Susteren; Chroom-6 verwijderen van lichtmasten, welke gesloopt worden.

Omdat Chroom-6 een kankerverwekkende stof is, moeten de medewerkers op nauwkeurige wijze te werk gaan volgens de asbest voorschriften. Een korte omschrijving hoe een dag als asbest saneerder eruit ziet;

De asbest saneerder stapt in de panelendouche met 3 compartimenten en kleed zich daar om. Hij trekt wegwerpbaar ondergoed en een pak aan, laarzen en een asbestmasker op, waarna hij aan het werk gaat. Na 2 werkuren gaat hij de panelendouche in, kleed zich in de (vuile) ruimte uit; het pak en ondergoed worden weggegooid, het masker en laarzen gereinigd. In het 2e compartiment gaat hij zich douchen en in het 3e compartiment kan hij zich weer omkleden. Zo liggen er 3 setjes wegwerpkleding per dag klaar, en aan het einde van de dag kan hij na het douchen zijn eigen kleding weer aan doen, welke in het schone compartiment liggen. Dit alles is uiteraard om de medewerker te beschermen tegen de gevaarlijke stoffen welke vrij kunnen komen tijdens het saneren en hierop mag nimmer worden afgeweken.

Het saneren dient op professionele wijze te gebeuren, volgens strikte voorschriften zoals de deskundige asbest verijderaar (DAV) dat geleerd hebben en waarvoor ze een examen hebben moeten afleggen. Alles gebeurt onder toezicht van een deskundig toezichthouder (DTA).

Een dag van een asbestsaneerder ziet er nooit hetzelfde uit, is afwisselend, uitdagend en er is een groot verantwoordelijkheidsgevoel voor nodig..

Voor ons zijn deze mensen HELDEN